Fundacja Medhouse

Wierzymy, że uśmiech i dobre słowo potrafią uczynić czyjś dzień lepszym, a tego nie da się przepisać na receptę

W lutym br. Fundacja Medhouse wspólnie z Wodzisławskim Uniwersytetem Trzeciego Wieku zorganizowała Bal Charytatywny, z którego całkowity dochód został przeznaczony na zakup 13 materacy przeciwodleżynowych firmy Herdegen i 4 materacy przeciwodleżynowych typu Bubble Masters. Wczoraj zostały one przekazane na ręce Pani Doroty Kowalskiej - dyrektorki Powiatowego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej z siedzibą w Wodzisławiu Śląskim.

Wolontariusze Fundacji Medhouse: uczniowie I Liceum Ogólnokształcącego w Wodzisławiu Śl. oraz słuchaczki Wodzisławskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku, z rąk prezes fundacji Aleksandry Oślizło odebrali pamiątkowe dyplomy oraz upominki, które były wyrazem wdzięczności za ich zaangażowanie, wytrwałość i bezinteresowną chęć dzielenia się z drugim człowiekiem tym co najcenniejsze - czasem. Wspólnie z fundatorem Dariuszem Graczykiem spotkali się przy kawie i pysznym ciachu by podsumować dotychczasowe działania i porozmawiać o ich rozszerzeniu w przyszłym sezonie. Był również czas na pogawędkę o świadectwach szkolnych i planach wakacyjnych.